Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Effektrapport

Den årliga rapporten visar mer konkret på vilket sätt ditt stöd till oss gjort nytta i världen. Välkommen att fördjupa dig!
Den årliga rapporten visar mer konkret på vilket sätt ditt stöd till oss gjort nytta i världen. Välkommen att fördjupa dig!

Våra tre arbetsområden är:

 1. Kris och katastrof
  Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Tack vare miljoner lokala volontärer i Sverige och världen över kan vi snabbt vara på plats vid en kris eller katastrof för att hjälpa drabbade. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.
 2. Hälsa och vård
  Vi kämpar för rätten till god och jämlik hälsa. Vi erbjuder sjukvård, aktiviteter som främjar hälsa ochvälmående samt ger psykosocialt stöd som hjälper människor att få en meningsfull vardag.
 3. Rätt till skydd
  Varje människa har rätt att söka skydd och varje barn har rätt att få leva med sin familj. Världen över kämpar Röda Korset för att återförena splittrade familjer, stötta människor på flykt och se till att människors rättigheter i krig och fångenskap respekteras.

Vikten av frivillighet

Röda Korset har fler än 14 miljoner frivilliga världen över och drygt 25 000 i Sverige. Frivilligheten är en grundförutsättning för både effektivt katastrofbistånd och för att kunna lyckas med långsiktiga riskreducerande insatser. Tack vare att frivilliga är grunden i genomförandet kan vi snabbt mobilisera stora insatser vid katastrofer. Läs mer om möjligheter till engagemang.

I Röda Korsets effektrapport kan du läsa mer om arbetet, både nationellt och i världen, och du kan se hur pengarna fördelats till olika insatsområden.

Effektrapport – visar resultat av det vi gör

Varje år sammanställer vi en effektrapport som visar givare, allmänhet och andra intressenter vilken nytta Svenska Röda Korset gör.

Effektrapport 2018

Effektrapport 2017

Visste du att ...

Insatserna under 2018 ledde bland annat till att:

 • 105 000 kvinnor och barn i Somalia fick bättre hälsa tack vare vård vid våra hälsocentraler.

 • 42 812 människor i Jemen fick rent vatten.

 • 60 000 människor på flykt i Sydsudan fick matpaket.

 • 37 285 barn i Syrien fick vinterpaket med varma kläder.

 • 27 870 kvinnokit med bindor, kläder och hygienprodukter delades ut i flyktinglägret Cox’s Bazaar i Bangladesh.

och i Sverige att:

 • 82 000 nyanlända fick läxhjälp eller deltog på språkcafé.

 • 278 100 personer på sjukhus fick hjälp av rödakorsvärdar.

 • 1 000 volontärer hjälpte till vid skogsbrandsinsatserna och omkring 100 personer fick stöd med första hjälpen.

 • 2 509 förvarstagna personer fick besök.

Tack för allt stöd!