Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Vad vi gör

När kriser och katastrofer sker är vi snabbt på plats. Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.
När kriser och katastrofer sker är vi snabbt på plats. Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Vi finns över hela världen för att hjälpa utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. Vi delar ut vatten och mat liksom erbjuder vård och värme. Röda Korset hjälper människor att bryta isolering och ger psykosocialt stöd. Vi återförenar splittrade familjer, stöttar människor på flykt och ser till att människors rättigheter i krig och fångenskap respekteras.

Kris

Kris och katastrof

Vi är snabbt på plats och hjälper drabbade människor vid kriser och katastrofer.

Läs mer
Hälsa och vård

Hälsa och vård

Vi jobbar för rätten till god och jämlik hälsa och för att förhindra och lindra mänskligt lidande.

Läs mer
Skydd och folkrätt

Folkrätt & skydd

Vi kämpar för varje människas rätt att söka skydd och varje barns rätt att få leva med sin familj.

Läs mer

Humanitet, opartiskhet, neutralitet...

Våra sju viktiga grundprinciper

Artiklar