Gravida Angong odlar olika grödor för att få mat till sin familj efter torkan.

Torkan drabbar hårt i Sydsudan

Torkan drabbar hårt i Sydsudan

Angong har fått hjälp av Röda Korset med fröer och jordbruksredskap för att kunna odla olika grödor. Familjen får mat och en del av skörden kan också säljas på marknaden.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Långa perioder av torka, konflikt och våld i Sydsudan har lett till att mer än hälften av befolkningen lider av kronisk hunger. Röda Korset hjälper människor att börja odla för att försörja sig och äta sig mätta.

Angong: ”I väntan på bebisen arbetar jag på åkern”

"Jag är gravid i nionde månaden med mitt andra barn och det kan komma vilken dag som helst nu. Den här gången hoppas jag det blir en flicka för jag har redan en pojke som ser fram emot att bli storebror.

I väntan på att bebisen ska födas arbetar jag på åkern. Torkan har slagit hårt här i Sydsudan och vi måste hjälpas åt. Inför regnsäsongen har vi fått fröer och jordbruksredskap av Röda Korset så att vi ska kunna odla jorden när regnet väl kommer. Vi ska odla sex olika grödor som kompletterar varandra."

Äter en gång om dagen

"Tanken med det är att det ska bli näringsmässigt bra för oss som ska äta av skörden, men också att vi ska kunna sälja det som blir över på marknaden. Förutom att vi blir mätta får vi en inkomst och kan försörja våra familjer.

Nu äter vi bara en eller i bästa fall två gånger om dagen, men förhoppningsvis blir det bättre när det börjar växa och vi kan skörda. Det blir bra för mig och min familj."

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp

6 miljoner människor lider av matbrist i Sydsudan

  • 70 000 hushåll per månad får matpaket som räcker i fyra veckor av Röda Korset. Det motsvarar 7 000 ton mat till 420 000 människor varje månad.
  • 400 000 har fått tillgång till rent vatten.
  • 390 000 människor har fått utsäde och jordbruksredskap för att kunna bruka jorden.
  • 245 000 personer har fått fiskeutrustning.

Mer om Sydsudan

Bild

Här arbetar Röda Korset

Läs om länderna där vi arbetar