Första hjälpare på plats i kris

Bli krisredo med oss

Bli krisredo med oss

Lär dig mer om första hjälpen, krisstöd och krisberedskap i Röda Korsets utbildningar. Med kunskap är du bättre förberedd och kan stötta dina medmänniskor!

Din arbetsgivare stöttar oss på Svenska Röda Korset i vårt arbete för att ingen ska lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi är väldigt tacksamma för det! Nu får du chansen att öka din egen krisberedskap genom våra utbildningar.

En kris sker ofta utan förvarning. Genom att vara krisredo kan du bidra till att samhällets resurser i första hand går till de som behöver det allra mest. Gå Röda Korsets webbkurser i första hjälpen och krisstöd så kan du själv erbjuda medmänskligt stöd och praktisk hjälp vid händelse av kris.

Att bli krisredo är en medmänsklig handling!

Så här går du Röda Korsets utbildningar

De två interaktiva webbkurserna, Våga rädda liv och Våga möta, finns på vår hemsida och kan göras när som helst. Varje kurs tar cirka 45 minuter.

Då och då erbjuder vi direktsända webbinarier om första hjälpen som du kan anmäla dig till och delta via en länk.  Du kan också se inspelningar av tidigare webbinarier.

Tips om krisstöd, hemberedskap och annan viktig information 

Ladda ner Röda Korsets första hjälpen-app

Se till att du alltid har hjälp tillgänglig i din egen ficka. Appen är gratis och finns för både iPhone/iPad och Android.