Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Kurser för privatpersoner och ideella föreningar

Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.
Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.

Röda Korset har ett uppdrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att erbjuda privatpersoner ett antal kostnadsfria kurser i första hjälpen och hjärt-lungräddning. 

Kurser för grupper

Välkomna att boka en kurs i första hjälpen för er grupp!
Kurserna riktar sig till privatpersoner, frivilliga inom idella föreningar, föräldragrupper mm. Om ni vill boka en kurs för ett företag eller en personalgrupp kan ni hitta instruktörer här.

Ni kan boka en digital eller fysisk kurs från oss. Kurserna är 3 timmar och ni väljer om de ska innehålla första hjälpen på barn eller på vuxen. Genom våra kurser lär ni er viktig kunskap som räddar liv.

Vid en fysisk kurs kommer våra utbildare till er lokal och håller i kursen. För grupper mellan 10-14 personer.

Vid en digital kurs hålls den av våra utbildare online och ni övar på golvet hemma. För grupper mellan 20-40 personer.

Skicka en kursförfrågan för grupp

 

Kurser för enskilda privatpersoner

Välkommen att delta på vår digitala kurs Första hjälpen Online - hemma hos dig!
Kurserna leds av våra kunniga utbildare, ni övar på golvet hemma och får lära er viktig kunskap som räddar liv.

På vissa orter erbjuds också fysiska öppna kurser, se vilka som finns för första hjälpen barn respektive vuxen nedan. Om du inte hittar en fysisk kurs, är du välkommen att kontakta Röda Korset lokalt och höra om de planerar för öppna kurser framåt. Du hittar Röda Korset lokalt här: https://www.rodakorset.se/ort