Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Kurser för privatpersoner och ideella föreningar

Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.
Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.

Röda Korset har ett uppdrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att erbjuda privatpersoner ett antal kostnadsfria kurser i första hjälpen och hjärt-lungräddning. Utöver dessa kostnadsfria kurser finns det möjlighet att boka en kurs till en mindre kostnad.

Kurs för en grupp

Om ni är en grupp på 10-14 personer – förening, föräldragrupp, grannar, kompisgäng eller liknande – och har tillgång till en lokal kan ni boka en egen utbildare och kurs. För ideella föreningar kan vi endast erbjuda kostnadsfria kurser till frivilliga och medlemmar, inte till anställd personal.

Våra kurser är 3-6 timmar långa och kan genomföras på dagtid eller kvällstid på vardag och helg. 6-timmarskurserna kan delas upp på två tillfällen. Observera att priserna som anges i beskrivningarna nedan endast gäller kurser för privatpersoner och föreningar.

Bokning av kurs

Svenska Röda Korset har beslutat att ställa in alla fysiska första hjälpen-kurser under hela 2020. Anledningen är att deltagare, arrangörer och utbildare ska ha lättare att planera sin närmsta framtid. Risken är stor att det blir för få deltagare till kurserna så att de ändå måste ställas in. Dessutom avråder Folkhälsomyndigheten från nära kontakt, speciellt vid aktiviteter inomhus.

Vi vet i dagsläget inte när vi kan börja ta emot förfrågningar igen, men när information om det finns kommer den att uppdateras här.

Det finns möjlighet att istället gå Första hjälpen Online, en digital livekurs i första hjälpen! Mer info om detta hittar du längre ner på sidan.

Enskilda privatpersoner

Vi kan inte hantera anmälningar från enskilda privatpersoner. I Stockholm och Malmö erbjuder våra lokala kretsar öppna kurstillfällen för privatpersoner. Kurser i Stockholm hittar du i denna lista och kurserna i Malmö hittar du här.

På andra platser runt om i landet anordnar vi öppna utbildningar i samarbete med våra lokala kretsar. Dit kan du som enskild person anmäla dig. Här hittar du kontaktuppgifter till de lokala kretsarna.

Kurser för privatpersoner