Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Kurser för privatpersoner och ideella föreningar

Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.
Det kan exempelvis gälla dig som är förälder, ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Vi prioriterar att ge kurserna till människor i utsatta situationer där behovet är som störst.

Röda Korset har ett uppdrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att erbjuda privatpersoner ett antal kostnadsfria kurser i första hjälpen och hjärt-lungräddning. 

Kurser för grupper

Välkomna att boka en kurs i första hjälpen för er grupp!
Kurserna riktar sig till privatpersoner, frivilliga inom idella föreningar, föräldragrupper mm. Om ni vill boka en kurs för ett företag eller en personalgrupp kan ni hitta instruktörer här.

Ni kan boka en digital eller fysisk kurs från oss. Kurserna är 3 timmar och ni väljer om de ska innehålla första hjälpen på barn eller på vuxen. Genom våra kurser lär ni er viktig kunskap som räddar liv.

Vid en fysisk kurs kommer våra utbildare till er lokal och håller i kursen. För grupper på 10-14 personer.

Vid en digital kurs hålls den av våra utbildare online och ni övar på golvet hemma. För grupper på 20-40 personer.

Välkommen med en förfrågan för en kurs för perioden januari-april 2023. Se datum för bokningsstart för senare perioder 2023 längre ner på sidan.

 

Skicka en kursförfrågan

 

Kurser för enskilda privatpersoner

Välkommen att delta på vår digitala kurs Första hjälpen Online - hemma hos dig!
Kurserna leds av våra kunniga utbildare, ni övar på golvet hemma och får lära er viktig kunskap som räddar liv.

På vissa orter erbjuds också fysiska öppna kurser, se vilka som finns för första hjälpen barn respektive vuxen nedan. Om du inte hittar en fysisk kurs, är du välkommen att kontakta Röda Korset lokalt och höra om de planerar för öppna kurser framåt. Du hittar Röda Korset lokalt här: https://www.rodakorset.se/ort

 

När kan vi boka en kurs?

Välkomman att skicka en förfrågan om en kurs via formuläret ovan. Från följande datum tar vi emot förfrågningar. Vi hanterar ingen väntelista före dessa datum.

För bokning under perioden januari-april

  • Från 1 november för rödakorskretsar som vill boka kurs för frivilliga och/eller allmänheten
  • Från 15 november för grupper ur allmänheten

För bokning under perioden maj-augusti

  • Från 1 mars för rödakorskretsar som vill boka kurs för frivilliga och/eller allmänheten
  • Från 15 mars för grupper ur allmänheten

För bokning under perioden september-december

  • Från 1 juni för rödakorskretsar som vill boka kurs för frivilliga och/eller allmänheten
  • Från 15 juni för grupper ur allmänheten