Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Insamling

Second Hand Marieberg

Marieberg

Välkommen till våra second hand-butiker!

MARIEBERGSBUTIKEN, Firmavägen 4, Örebro

Vid Mariebergs handelsområde, strax söder om Örebro hittar du vår stora butik, på strax över 1000 kvm hittar du kläder, prylar, böcker, möbler och mycket annat.

Öppettider:

Mån-tis STÄNGT 

ons-fre 11-17 

lör-sön 11-16 

Lämna gåvor

Gåvor lämnas till butiken på Firmavägen 4, Marieberg.  Tänk på att det du lämnar är helt, rent och i säljbart skick. 

Vi tar inte emot tjock-tv, skrivare, hjälmar, bilbarnstolar, boklexikon, vitvaror eller större bokhyllor (i flera delar). Andra tillfälliga begränsningar kan förekomma pga utrymmeskäl eller brist på efterfrågan.

Öppettider: 

Måndag-söndag kl 11-15. 

(Inlämning på baksidan av butikslokalen, sista dörren innan Blomsterlandets butiksdel).  Mindre mängder (ej stora möbler) kan lämnas direkt i varubur innanför entrédörren under butikens öppettider.

 

Hämtning av gåvor

Vi hämtar en del gåvor i mån av tid. Just nu har vi inga körningar med anledning av covid-19 och risken för smitta. Vi återupptar körningar den 14 februari igen om situationen med covid-19 är bättre. Önskar Du hämtning av gåvor kontaktar du vår chaufför Martin via e-post på chauffor.orebro@redcross.se alternativt via telefon på 079-006 53 12. 

 

Reportage från Second Hand butiken i Marieberg

Det är en solig och varm fredagsförmiddag i mitten av augusti. Förberedelserna pågår för fullt inför öppnandet av butiken. Varor prismärks och ställs ut i butiken samtidigt som det snyggas till bland varorna inför öppning och kassan förbereds. Väl klockan 11.00 är det öppningsdags, några bilar står på parkeringen och det kommer kunder omgående. De strosar runt bland de olika avdelningarna och plockar till sig varor. En del har hittat mycket kläder och går in i provhytten för att se om de passar.


Det är en jämn ström av kunder i butiken fram till kassan. Atmosfären är lugn och skön, musik spelas i bakgrunden. Det är påtagligt att många får plats på vår stora butiksyta, även när det kommer ännu fler kunder känns det lugnt och luftigt. Många är fokuserade när de går i butiken, redo att göra nya fynd? En kund får hjälp av vår personal och hittar det som han söker.


Butiken fylls löpande på med nya varor och det plockas i ordning på de olika avdelningarna med jämna mellanrum. Det är hela tiden god tillgång på personal i butiken så det finns någon att fråga om man vill ha hjälp. Just nu har vi många feriepraktikanter hos oss.


Tack för att du väljer att handla hos oss, ditt köp är värdefullt!

 

 

 

 

 

Bild från Mariebergsbutiken